Åpningskonsert Sivert Høyem

Scandic Meyergården Spektrum
Torsdag, 20 oktober, 2016 - 17:30

Smeltedigelen åpner årets festival med Nord Norsk artist: Torsdag den 20.oktober er det duket for stor åpningskonsert i Meyergården Spektrum med en av Nord Norges største artister som vil sette stemning for resten av årets festival.

Sivert Høyem var vokalist i det norske rockebandet Madrugada og var sammen med Frode Jacobsen, et av to gjenværende medlemmer, da bandet ble oppløst i 2008. Høyem vokste opp i ei lita bygd (Kleiva) utenfor Sortland som sønn av SV-politiker Jørun Adeleid Drevland og Asbjørn Sigurd Høyem. Han starta på 1990-tallet opp gruppa Abbey's Adoption og begynte sin karriere på Rock Mot Rus (RMR) på Andøya i Vesterålen. Bandet har senere blitt kjent som Madrugada.

Mens Madrugada siden 1999 har sluppet seks album, har Høyem opparbeidet seg et navn som låtskriver og vokalist, særlig kjent for sin mørke røst. I 2004 slapp han soloplata Ladies and Gentlemen of the Opposition, og fulgte opp med Exiles desember 2006. I 2009 lanserte Høyem sitt tredje soloalbum, Moon Landing, hvor han i motsetning til de to foregående platene ikke benyttet sitt band The Volunteers.

For albumet vant han klassen mannlig artist under pellemannprisen 2009.

I 2014 kom Høyem ut med albumet Endless Love.

I sitt nyeste album "Lioness" som kom ut i år beveger den norske artisten seg fortsatt gjennom et skyggelandskap, men nyanser er støpt av et varmt lys. Høyem er innehaver av en stemme som skal regnes som en av Norges naturressurser , han besitter en kontroll av klang og en kommando av frasering som minner om en klassisk skolert musiker.

Sivert Høyem - vokal

Børge Fjordheim - trommer

Cato Thomassen - gitar

Christer Knutsen - keys/gitar

Øystein Frantzvåg - bass