Vamp vs CSSE

Scandic Meyergården Spektrum
Søndag, 23 oktober, 2016 - 19:00

Vamp vs Christiandsand Ensemble med lokale musikere og kor

To av norges beste og mest folkekjære liveband står sammen på scenen under Smeltedigelen og det er duket for en forrykende konsert der de to dynamiske bandende med sterk særegenhet møtes. Etter et møte mellom Christiandssand Ensemble (CSSE) og Øyvind/Odin Staveland kom ønsket om å forene Vamp og CSSE til en felles konsert.

Vamp: en institusjon i norsk musikk, med sine perler av musikalske høydepunkter levert til det norske folk i 25 år.

CSSE: et akustisk lokomotiv som har spilt seg til blods og venns med folk i små bygder og store byer over hele landet. Hvor var du da CSSE satte Campus Helgeland i brann?

Her blir det musikalske høydepunkter som “Tir n’a Noir”, “Månemannen”, “Liten fuggel” m.m. og nye sammensatte musikalske konstellasjoner.
Med et utvidet ensemble, blant annet med sterke lokale krefter fra Mo i Rana og Helgeland både på stryke og blåsesiden, ispedd en trygg rutine, humor og tilstedeværelse fra Gruben Mannskor, ligger alt an til en kveld av de sjeldne!

Både Vamp og Christianssand Ensemble (CSSE) har hatt flere konserter i Mo i Rana hver for seg, og har et stort publikum på Mo. Dette er det største prosjektet de begge gjør i 2016. Vamp med nok en kritikerrost utgivelse “Populas” bak seg og med Jan Toft tilbake som en av flere vokalister. I tillegg er nye krefter tilført rekkene, som har resultert i en ny og enda sterkere signatur. CSSE med sitt kritikerroste “Etterskjelv” album i bagasjen og jobbende aktivt mot ny plate.

Ny musikk vil bli presentert for første gang denne kvelden. Det blir vare ballader, fyrrige balkantoner, sterke duetter, allsang, inderlige instrumentale passasjer, spilleglede og litt galskap! Scenen fylles opp av sterke vokalister og instrumentalister, og ikke minst nasjonalskatter av kjente norske låter ispedd arrangementer som virkelig vil skille seg ut. Scenen vil boble over av musikere som gleder seg til å presentere dette for Smeltedigelpublikummet i Meyergården Spektrum.

CSSE
Erik Are Oanæs Andersen
Brynjar Rasmussen
Marius Tobias Hoven

Per Einar Watle
Jarle Storløkken
Marius Mittet
Stig Thoresen (Lyd)
Mats Ellingsen (Lys)

Vamp
Øyvind Staveland
Jan Toft
Odin Staveland
Bjørn Berge
Kjetil Dalland
Lars Eirik Støle
Stig Morten Sørheim (Lyd)

UTVIDET ORKESTER VAMP/CSSE
Eva Brandt - 1.fiolin
Ida Mouritzen - 2.fiolin
Elin Kornelussen - Cello
Maria Frolova- Bratsj
Anne Guri Frøystein - Fløyte
TBA - Horn