Barcelona Gipsy Balkan Orchestra

Nordland Teater Hovedscena
Fredag, 21 oktober, 2016 - 22:00Et fyrverkeri av et band bestående av en smeltedigel av musikere fra Sør Europa og Mexico ventes til årets festival !

Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra (BGKO) er et band opprettet i 2012 i Barcelona, Spania. Bandet trekker på mange musikalske innflytelser, inkludert Klezmer musikk, Jazz Manouche, og Roma musikk. BGKO utforsker også lyden av noen østlige europeiske regioner og henter inspirasjon fra musikk i regionene i Sør-Amerika, Spania og Midt-Østen.
For utenom bandets faste medlemmer. Omfatter BGKO også en roterende nomade av musikere, og bandet reflekterer stilen til de ulike artistene som har vært en del av det.

Den moderne, unike og spesielle lyden av Barcelona Gipsy Balkan Orchestra stammer fra den utrettelige og lidenskapelig utforskning av tømmer og smaker av klezmer og romani tradisjoner og balkanmusikk. Balkanmusikk, oppfattes som et sett av musikalske tradisjoner og et multietnisk kultur, går utover sine geografiske grenser, og er dessuten næret av alle de historiske tradisjoner i dette landet gjennom århundrene: askenazi, jødiske og sefardies, jøder, ottomaner, arabere

Bandet oppsto i løpet av våren 2012, da elleve musikere var samlet i Barcelona for å feire International Romani Day. Noen av dem hadde allerede møtt på ulike jam sessions og andre musikalske arenaer i Barcelona. Det har blitt sterkt beriket og formet av Barcelonas musikkliv, fra latin amerikaner til tradisjonell katalansk, italiensk, gresk, russisk og Midtøsten sanger til den pulserende lyden av jazz, flamenco, jazz manouche og rockabilly.

I 2013 kom bandet ut med sitt første album "Imbarca", som ble utgitt på nytt ett år senere med vinyl EP inkludert tre nye sanger. BGKO har vært på turneer bl.a i Italia, Spania, Hellas, Malta, Serbia, Slovenia,Tyrkia,Tyskland, Østerrike, Sveits, Frankrike og Irland

Sin versjon av "Djelem Djelem", den internasjonale sigøyner salmen, har mottatt mer enn 2.000.000 visninger på YouTube!

Bandet består av :
Sandra Sangiao (Spania) -Vokal
Mattia Schirosa (Italia)- Trekkspill
Julien Chanal (Frankrike)- Gitar
Stylanos Togias Togias (Hellas)- Klarinett
Juan Carlos Buchan Ayala (Mexico)- Kontrabass

Hjemmeside
Musikk

\