Magnus Berg med band

Nordland Teater Black Box
Fredag, 21 oktober, 2016 - 23:30


Magnus Berg er bare 20 år gammel, men regnes allerede av mange som en av verdens beste gitarister . I 2014 slapp han plata "Cut me Loose" som han fikk den prestisjetunge prisen "Årets nykommer , Beste album for Chicago i fjor. Nominert av Blues Blast Magazine.
Magnus Berg har ledet sitt eget band siden han var 16 år og turnert i hele Norge og har opptrådt sammen med ettertraktede norske festival lineups og internasjonale kjente bluesartister. Ved en slik anledning ble Berg oppdaget av sanger og låtskriver Kirsten Tien. Tien ble interessert i Bergs album prosjekt og slipper Cut Me Loose på sitt eget plateselskap Screen Door Records og sørger for at Berg

Etter å ha turnert i 2013/2014 som gitarist for The Kirsten Thien Band i Frankrike, Tyskland, Belgia og Nederland er det en voksende liste over spillesteder over hele Europa som kjenner Magnus Berg og ivrig venter på hans retur. Han har gjort flere konserter i USA og begynner å bli et stort navn der.
Han fikk sin først gitar(bygget av hans bestefar) i en alder av 7 år og har siden da utviklet sin melodiske og gutsy gitarstil med inspirasjon fra Steve Ray Vaughan, Otis Rush, Jimmy Reed og B.B King.
Berg jobber nå i studio med ny plate som slippes i høst. Med seg til Smletedigelen har han med seg fantastiske musikere i Bo Berg på bass og Tomas Pettersen på trommer.

Hjemmeside: http://www.magnusbergmusic.com/

Musikklenker:
www.youtube.com/watch?v=pRX2FtOUku0
https://www.youtube.com/watch?v=Uxixsotjz7I
https://www.youtube.com/watch?v=lXvGm0Dr5vA