Ida Maria

Scandic Meyergården Spectrum
Fredag, 21 oktober, 2016 - 20:30


Nesnajenta Ida Maria er tilbake på scenen i Mo i Rana og Til Smeltedigelen kommer hun med eldre og nytt låtmatriale fra den siste plata hennes som kom ut i 2016.
Ida Maria begynner virkelig å få litt av en historie og merittliste som artist. Helt siden  hun slo gjennom via zoom/Urørt i 2006/2007 har hun hatt en karriere som er få norske artister forunt. Merittlisten av festivaler hun har spilt på for eksempel snakker for seg selv; Reading & Leeds, Glastonbury, Camden Crawl, Quart, Øya, Roskilde, Hove, Hultsfred, Arvika, Emmaboda, Lollapalooza og Coachella. Hun har også gjort en kjempeturné i USA sammen med Glasvegas, og opptrådd på The Tonight Show med Jay Leno. Låtene hennes har vært med på både Grey’s Anatomy og Gossip Girl, og hun har, som eneste norske artist, med en låt på det populære spillet Rock Band

I 2008 ga Ida Maria ut debutalbumet Fortress Round My Heart i Norge og England. For albumet vant hun prisen for årets nykommer og det tilhørende Gramostipendet under Spellemannsprisen i 2008. Albumet solgte til gull, over 20.000 eksemplarer.
I arbeidet med sitt andre album Katla skrev Ida Maria låter sammen med blant andre Desmond Child som er kjent for å stå bak hits som «Livin’ on a Prayer» og «I Was Made for Lovin’ You». Albumet ble utgitt i november 2010 og ble senere nominert til Spellemannprisen 2010 i klassen kvinnelig artist.
I 2013 slapp Ida Maria sitt tredje album, Love Conquers All, og i 2014 kom albumet, Accidental Happiness og i april i år kom plata Scandalize My Name.