Ánnásuolo

Nordland Teater Black Box
Fredag, 21 oktober, 2016 - 17:30


Bandet Ánnásuolo har fått navnet fra en vakker perle på Finnmarkskysten. Bandet spiller musikk med tekster av den samiske dikteren Nils-Aslak Valkeapãã. Bandets gitarist John Kåre Hansen har komponert musikken som består av stemningsfulle låter med elementer fra blant annet jazz, pop og elektronisk musikk.
Valkeapããs syngende dikt blir båret frem av vakre melodier med Marianne Pentha på vokal. Marianne er kanskje ukjent for de fleste men hun har allerede gjort seg sterk bemerket i flere sammenhenger.

Gåsehudfaktoren er høy når Marianne entrer scenen. Med en unik evne til å røre mennesker med sin formidling og musikalitet er hun et sikkert kort i de fleste sammenhenger. I de siste årene har hun også gjort seg godt bemerket som fast korist for noen av landets største artister som Noora Noor, Vinni og Jarle Bernhoft, både på plateinnspillinger og på turné.Våren 2012 deltok Marianne i storsatsingen “The Voice – Norges beste stemme” på TV2, hvor hun ble allemannseie etter en forrykende første audition med sin egen versjon av sangen “When love takes over”. Hun valgte Magne Furuholmen som sin mentor, og nå jobber Marianne endelig mot sitt første soloalbum.
Ãnnãsoulo er et band bestående av allsidige musikere som er av det beste Nord- Norge kan vise frem med bakgrunn fra blant annet jazz, pop, soul og R & B. Med dette setter Ãnnãsuolo fokus på ny, samisk musikk og på Nils-Aslak Valkepããs tekster.

Lytt på:

https://www.youtube.com/watch?v=n4z_HvvD60E
https://www.youtube.com/watch?v=HS07-UM7tM8&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=JS5h0aErb2c