The band called OH!

Nordland Teater Black Box
Lørdag, 22 oktober, 2016 - 20:30


Smeltedigelens og Hemnesjazz sine Unge produsenter står bak denne konserten under Smeltedigelen. Unge produsenter er et samarbeid mellom Hemnesjazz og Smeltedigelen der unge musikkinteresserte har gått i lære for å tilegne seg kunnskap i arrangørfaget.
Resultatet av dette er at de står bak konserter både på Hemnesjazz og nå Smeltedigelen.
Nå invitererer de unge til en festkveld med hete rytmer i soulens tegn. ”The band called Oh!” har høstet strålende kritikker fra første stund, og Geir Rakvaag i Dagsavisen kaller dem Norges beste, nye soulband.
Unge produsenter er et samarbeid mellom Hemnesjazz og Smeltedigelen der unge musikkinteresserte har gått i lære for å lære seg arrangørfaget.
Resultatet av dette er at de står bak konserter både på Hemnesjazz og nå Smeltedigelen.
Siden utgivelsen av den Spellemann-nominerte debutplata «Stereosoul» har Tromsø-kvintetten The band called Oh imponert musikkelskere over hele Norge.
På tampen av 2015 slapp de EPen «Lesson Two: EP», som blant annet inneholdt bandets aller første P3-listede låt, «Zip Bags & Airports».
Live har The band called Oh høstet enormt gode kritikker for sine mange opptredener, og deres unike form for nordisk Neo soul fikk blant annet terningkast 6 fra Harstad Tidende for deres opptreden på festpillene i Nord-Norge.
Det bunnsolide bandet frontes av Frode Larsen, en vokalist som allerede nå må kunne sies å være høyt oppe i norsk elitedivisjon.
Oh! er et av landsdelens kuleste unge band, og har fått mye oppmerksomhet siden debuten i 2011. Med inspirasjonskilder som Marvin Gaye, Quincy Jones, Erykah Badu, Ray Charles og Stevie Wonder er de kjent for sitt særpregede og litt unorske sound. De benevner musikken sin som neosoul, og bringer inn elementer av jazz, funk, hip hop, pop og afrikansk musikk. Det var også felles interesse for afroamerikansk musikk som førte dem sammen under musikkstudiene i Tromsø.
Bandet har alt rukket å spille over 100 konserter fra Finnmark i nord til Spania i sør, og flere av låtene er blitt gjengangere på NRK P3. I mars 2014 ga de ut sitt første album, «Stereosoul», som ble nominert til Spellemannprisen. Plata er en hyllest til soulmusikkens gyldne 90-tall, og er produsert av bandet med harstadværingen Poppa Lars som co-produsent.
Bandet ble hyllet stort av publikum når de åpnet årets Varangerfestival som forvrig tildelte bandet Artic Talent stipend i 2014.
iden utgivelsen av den Spellemann-nominerte debutplata «Stereosoul» har Tromsø-kvintetten The band called
Besetning:
Frode Larsen - Vokal
Eirik Fjelde - Keys
Arnljot Nordvik - Gitar
Morten Steene - Bass
Jonas Karlsen - Trommer

https://www.youtube.com/watch?v=NQqsC8yrtsU
Spotify - http://bit.ly/tbcolessontwospotify
Tidal - http://bit.ly/tbcolessontwotidal
iTunes - http://bit.ly/tbcolessontwoitunes