Hoperpomore – Grenseløs musikalsk råskap.

Nordland Teater Hovedscena
Torsdag, 20 oktober, 2016 - 19:30


HOPERPOMORE består av fire av Barentsregionens absolutt fremste musikere. Musikalsk beveger Hoperpomore seg fra et akustisk ståsted med en helt spesiell sound og besetning. Knut Erik Sundquist (kontrabass), Hallgeir Pedersen (gitar), Nils Anders Mortensen (tangenter) og Ilya Ershov (fiolin) utfordrer hverandre for nettopp å bryte barrierer. Dette er musikere som er formet av de utfordringer naturen har å by på i Barentsregionen, noe som igjen innbyr til en ekstra dimensjon i musikalsk råskap. Resultatet blir grenseløs musikk der det drikkes av hverandres kultur - både norske, samiske og russiske impulser kommer til overflaten. Hallgeir Pedersen skriver og arrangerer det meste av musikken og har tilpasset den til ensemblets personligheter - og helt spesielle besetning. Repertoaret speiler røttene til disse fire eminente musikere som beveger seg i, over og under grenselandet til rock, jazz, klassisk.

Knut Erik Sundquist er kjent for å være en av de absolutt fremste tolkere av kontrabassens klassiske repertoar og beveger seg gjerne ut i et eksperimentelt improvisatorisk landskap. Som klassisk musiker skiller han seg ut med sin folkelige «rock ‘n’ roll attityde».
Nils Anders Mortensen er en av Norges fremste klassiske pianister som kan vise til et langt samarbeid med Sundquist. Mortensen spiller med stor autoritet, teknisk briljans, eleganse samt en utrolig følsom tangent berøring. Fiolinisten Ilya Ershov er den talentfulle russiske studenten til Pedersen som raskt ble tatt inn i varmen som musikalsk som musikalsk samarbeidspartner. Han er en trollmann på fiolin som beveger seg sømløst mellom jazz, rock og klassisk. Han har en spesiell evne til å skape stemningsfulle klangflater innen enhver sjanger han berører, noe som gjør han til en svært ettertraktet musiker.