Moddi & Trondheimsolistene Quartet.

Nordland Teater, Hovedscen
Fredag, 20 oktober, 2017 - 20:15


I fjor høst ga Moddi ut en av årets mest bemerkelsesverdige plater med prosjektet Unsongs. På albumet har nordlendingen samlet sammen sanger fra hele verden som av en aller annen grunn har blitt forbudt i hjemlandet sitt. Albumet strekker seg over to hundre år og fem kontinenter, og inneholder sanger fra bl.a. Vietnam, Chile, Israel, USA…og Norge. I høst presenterer Moddi det nye albumet på et utvalgt knippe steder i Norge sammen med en strykekvartett fra verdenskjente Trondheimsolistene.
12 forbudte sanger fra 12 forskjellige land. Dette er konseptet bak Pål Moddi Knutsen sitt fjerde studioalbum, som kom ut i september i 2016. På sitt forrige, spellemannsvinnende ”Kæm va du?”fra 2013, gransket Moddi egne røtter og kultur på vakre Senja. Denne gangen vender han blikket utover, vekk fra det trygge og hjemmekjære.

Til alle tider, og over hele verden, har musikk blitt forbudt, sensurert og forsøkt stoppet. Da Moddi ved en tilfeldighet oppdaget den uutgitte sangen om Eli Geva, den israelske offiseren som valgte å snu ryggen til krigen, bestemte han seg for å lete etter lignende historier. .
Resultatet av denne prosessen er Unsongs, et album som inneholder oversatt og nyfortolket musikk fra forskjellige land som Russland, Mexico, Palestina og Norge.
Mange av forfatterne er fortsatt fengslet eller forbannet, slik russiske punkaktivister Pussy Riot. Andre ble rett og slett nektet airplay, som anti-krigsangen Army Dreamers av Kate Bush og A habit of habit av israelske sangeren Izhar Ashdot. Men andre ble drept, som den chilenske folkelegenden Víctor Jara og sangeren Lounès Matoub.
Moddi :
”Jeg vet det er en fattig trøst, men sangene deres lever videre. Dette albumet er et forsøk på å forstå budskapet til dem som ga alt for musikken.”

TrondheimSolistene:
Med høy internasjonal kvalitet og nyskapende kunstnerisk profil bidrar TRONDHEIMSOLISTENE til økt tilgjengelighet, oppmerksomhet og bevissthet rundt det kunstneriske uttrykk - kammermusikk. Orkestret har vakt stor oppsikt og høster anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt på grunn av dets høye kunstneriske kvalitet, i kombinasjon med ungdommelig friskhet og sprudlende, entusiastisk spilleglede. Stadig nye fruktbare samarbeidsprosjekt og konstellasjoner har tilfredsstilt både musikere og publikum, og orkestret har gjort seg bemerket med stor musikalsk fleksibilitet, fra barokk og romantisk repertoar til tango, jazz, folkemusikk, rock og forskjellig slags samtidsmusikk

Moddi Knutsen - gitar og vokal
Katrine Schiøtt - cello og vokal
Andreas Løwe piano og synthizisers
Ola Lindseth - fiolin
Anna Adolfsson - fiolin
Bergmund Skaslien - viola
Lars Tofte bass - keys
Truls Olsen - lyd

Lenker :
Moddi and Trondheimsolistene – Eli Geva (live):
https://youtu.be/37rwInY-Ao4
www.moddi.no
www.trondheimsolistene.no
www.unsongs.com