Bendik Hofseth m/ Helge Iberg

Mo Kirke
Lørdag, 21 oktober, 2017 - 20:30

Smeltedigelen byr på en jazzduo av de sjeldne i Mo kirke med to av kremen av norske veletablerte musikere når Bendik Hofseth og Helge Iberg spiller en unik konsert for Smeltedigel publikummet.

Saksofonist og komponist Bendik Hofseth er endelig tilbake på konsertscenene i Norge. Som 25 åring flyttet Bendik Hofseth til New York og overtok jobben som saksofonist for verdenskjente Michael Brecker i "Steps Ahead" og turnerte verden rundt og gjør det enda i dag.

Hofseth har gitt ut 10 cd'er med egen musikk og spilt verden over med eliten av jazzmusikere. Hofseth fremstår som en orginal og særegen artist med et unikt uttrykk.

Ellers har han medvirket på et ti-talls utgivelser med musikere som Bjørn Eidsvåg, Jan Eggum, Arild Andersen, Kjetil Bjørnstad, og Bertine Zetlitz. Han har også komponert musikk til filmer og har mottatt en rekke priser for sine komposisjoner.

Med seg til Smeltedigelen har Hofseth med seg den ettertraktede pianisten og komponisten Helge Iberg.
Iberg har mottatt nasjonal og internasjonal heder for sine prosjekter, bl.a Prix Italia og Årets verk. Samt Spellemannsprisen og flere nominasjoner til Spellemannsprisen.

Han har også flere bokutgivelser på merittlista.

Bendik Hofseth og Helge Ilberg spiller en unik konsert på Smeltedigelen der de smelter sammen ulike genre og uttrykk.