Emel Mathlouthi

Nordland Teater, Hovedscena
Lørdag, 21 oktober, 2017 - 19:00

"Jeg er en stjerne i mørket / en torn i undertrykkerens strupe”. Slik beskriver den tunisiske artisten med gullstrupen seg selv. Hun tok publikum med storm med sin fantastiske forestilling under Nobels Fredspris i 2015. Nå kommer hun og hennes musikere til Mo i Rana under Smeltedigelen. Hennes stemmeprakt og tekster er unik og berører publikum over hele verden.

Sanger, sangskriver, komponist og produsent Emel Mathlouthi fra Tunisia, er en av de største artistene i den arabiske verden. En kunstner og aktivist som har vært en viktig del av en sosiale og politisk bevegelse i hjemlandet. Emels fullstendige debut, også kalt Kelmti Horra, avslørte en kunstner viet til sine tunisiske røtter, men også dypt påvirket av klassisk europeisk musikk som av goth rock, metal og eksperimentell musikk.

Hun er flyttet til New York og registrert i syv land, samarbeider med mange produsenter, inkludert Valgeir Sigurðsson.

Gjennom hennes eksperimentering har hun kommet til en stil som er unik, der hun kombinerer akustiske og elektroniske lyder. Hennes sarte og brennende sanger uttrykker kjærlighet, sinne, lidelse og håp i en stil som vil finne felles grunnlag i europeiske eller amerikanske klubber og de mest uttrykksfulle hjørnene i den moderne arabiske verden.

Bandet består av :
Emel Mathlouthi  - Vokal
Pier Luigi Salami - Piano
Shawn Crowder -Trommer
Sean Richards  - lyd

Lenker:
http://emelmathlouthi.com/
https://www.youtube.com/watch?v=wJ79iEfus8E