Emel Mathlouthi

Nordland Teater, Hovedscena
Lørdag, 21 oktober, 2017 - 19:00

"Jeg er en stjerne i mørket / en torn i undertrykkerens strupe.” Slik beskriver den tuniskiske artisten med gullstrupen som tok publikum med storm med sin fantastiske forestilling under Nobels Fredspris i 2015. Nå kommer hun og hennes musikere til Mo i Rana under Smeltedigelen. Hennes stemmeprakt og tekster er unik og berører publikum over hele verden.

Sanger, sangskriver, komponist og produsent Emel Mathlouthi, står med de store divaene i den arabiske verden.

En kunstner og aktivist, hun har vært en hovedrolle i jordskjelvende sosiale bevegelser, med hennes spor Kelmti Horra som et lydspor til dramatiske endringer i hennes land og rundt i regionen.

Emels fullstendige debut, også kalt Kelmti Horra, avslørte en kunstner viet til hennes tunisiske røtter, men også dypt påvirket av klassisk europeisk musikk som av goth rock, metal og eksperimentell musikk.

Hun er flyttet til New York og registrert i syv land, samarbeider med mange produsenter, inkludert Valgeir Sigurðsson.

Gjennom hennes eksperimentering har hun kommet til en stil som er enda mer unik, og kombinerer akustiske og elektroniske lyder for å produsere en plate som vil appellere til enhver elsker av oppriktig utforskende musikk. Hennes sarte og brennende sanger uttrykker kjærlighet, sinne, lidelse og håp i en dypt konfessjonell stil som ofte omgir hellig musikk som vil finne felles grunnlag i europeiske eller amerikanske klubber eller i de mest uttrykksfulle hjørnene i den moderne arabiske kanonen.

Lenker:
http://emelmathlouthi.com/
https://www.youtube.com/watch?v=wJ79iEfus8E