Johanna Juhola

Nordland Teater Black Box
Lørdag, 21 oktober, 2017 - 16:00

Den finske trekkspillersken og komponisten Johanna Juhola er tilbake på Smeltedigelen. Med sin fantastiske fargerike utråling og sin brilliante traktering av trekkspillet trollbandt hun publikum da hun spilte på festivalen i 2009.

Denne gangen har hun med seg prosjektet "Imaginary friends" I dette levende visualiserte showet er Johanna den eneste live-utøveren, der hun har med sitt team av akkompanjører og medarrangører sammen på to store videoskjermer.

Kunstnere som gir sine stemmer og talenter til konserten, er vokalister Emma Salokoski, Tommy Lindgren, Yona og Maija Pokela, sirkusartist Sampo Kurppa, perkusjonist Sara Puljula og tangoakrobater Timo Hakkarainen og Marjo Kiukaanniemi.

Johanna kom først opp med dette unike konseptet for en konsert for fire år siden, da hennes bandmedlemmer viste seg å være for opptatt av å bli med henne for en konsert. Allerede da bestemte hun seg for å ta opp sin første "medfølgende konsertvideo", hvor hun selv ville anta de forskjellige rollene til hennes backupgruppe og spille de forskjellige instrumentene.

I Lydbildet låner fra trekkspillets kjente omgivelser, men også ventures inn i riket av tradisjonell finsk folkemusikk , tango og populær musikk.
Johanna Juholas arbeid hittil har revolusjonert vår felles oppfatning av trekkspillet som et musikalsk instrument. Hennes svært originale produksjon og samarbeid med toppnavn fra klassisk, jazz og jevn elektronisk musikkscene har forseglet hennes rykte som en banebrytende og genreoverskridende visjonær.
Juhola har vunnet mange anerkjente priser for sine prosjekter med ulike konsellasjoner. I 2007 så millioner av seere rundt om i verden at hun utførte sin spesiallagde sammensetning 'Fantasiatango' ved åpningen av Eurovision Song Contest i Helsingfors.

http://www.johannajuhola.net/
https://www.youtube.com/watch?v=LXSGhzXdZHg&feature=youtu.be