Treskatresk

Nordland Teater Kafeen
Lørdag, 21 oktober, 2017 - 17:30

Treskatresk et spennende og ambisiøst jazzprosjekt, hvor to av Russlands fremste jazzmusikere opptrer i samspill med to unge fremadstormende jazzmusikere fra Nord- Norge. Dette er et Barentssamarbeid.

Musikken setter et nordisk sound opp mot et russisk bakteppe. Bandnavnet er et ordspill som betyr "torskens knitring", og med navnet trekker bandet paraleller til den historiske pomorhandlen som forente Norge og Russland i tidligere tider. På sin reise gjennom Nord - Norge og Nordvest- Russland , lager bandet stedegne komposisjoner som de bringer til neste konsertsted- som en metafortelling om selve reisen og møtene.

Pianisten og komponisten Andreu Kondakov regnes for å være en av pilarene innen russisk jazz og har jobbet med internasjonale storheter som Eddie Gomez. Lenny White, Igor Butman for å nevne noen. Han er også kunstnerisk leder for den mest tradisjonsrike jazzklubben i St.Petersburg; "JFC".

Bassisten Vladimir Volkov er en av de mest bemerkesesverdige musikerne i Russland i dag. Han er like aktuell i klassiske musikkprosjekter, rock, jazz og fri-imprivisasjon.
Jakop Janssøn på trommer er fra Tromsø og har i de siste årene fått et gjennombrudd som musiker, komponist og artist. Han ble valgt ut til "Årets festspillkunstner" i 2016 ved Festspillene i Nord-Norge med prosjektet "Døgnrytme" I 2010 kom han på 2.plass under Nömme Int. Jazzcompetition i Estland, og han har deltatt i den norske jazzkonkurransen JazzINTRO med flere band. Fra våren 2014 har han vært sentral i musikkproduksjonsselskapet Sviskemaskin som allerede har laget musikk til 3 dataspill, 2 spillefilmer, 1 oppdragsfilm og 1 kortfilm.

Tromsøsaksofonisten Ola Asdahl Rokkones med folkemusikk, jazz og klassisk musikk som yrkesvei , ble sommeren 2016 den første saksofonsolisten noensinne som fikk opptre sammen med den anerkjente Mariinsky Symfoniorkester, under Valery Gergiev sin signaturfestival "Stars of the White Nights" i St. Petersburg.
Rokkones har forøvrig vært solist med flere orkestre i Norge, Frankrike, Tyskland og Russland og har fått skrevet og urfremført flere saksofonkonserter.