Susanne Lundeng m. Vokal Nord - LUNSJKONSERT

Nordland Teater Kafeen
Fredag, 20 oktober, 2017 - 11:30

Folkemusikk er musikk som ble til i en tid da musikken måtte spilles av en musikant eller synges for at noen skulle oppleve den. Mange av melodiene er så vakre at de har overlevd alle teknologiske kvantesprang fra grammofon til streaming. Faktisk er interessen for tradisjonsmusikken på vei oppover i brede lag i folket. Slåttene og folketonene er også historien om oss selv, og forteller noe om hvor vi kommer fra. Musikken har som menneskene vandret, og underveis er det frø som har spiret og skapt sin egen, lokale tradisjon .

Susanne Lundeng har samlet på slåtter fra Nordland, og spilt dem inn. I 2016 fikk hun Spellemannsprisen for utgivelsen av albumet "111 Nordlandsslåtter - Hilsen Susanne Lundeng.
Og fortsatt er det slik at folkemusikken klinger best når den blir fremført levende av musikere og sangere. Susanne Lundeng er kanskje vår fremste formidler av denne skatten og Vokal Nord har derfor invitert henne til å bli en med på en liten turne i Nordland .

For anledningen er ensembelet forsterket med Håvard Lund på bassklarinett og Arnfinn Bergrabb på perkusjon. Repertoaret vil variere fra sted til sted, og satt sammen med raushet og mangfold som preger vår landsdel. Vi vil også få oppleve noen nye sanger som Lundeng har komponert.
Vokal Nord er landsdelens fremste vokalensemble, og har alltid hatt folkemusikken med som en viktig del av sin virksomhet.

Foran sangere og musikere finner vi det som må betegnes som en urkraft i nordnorsk musikkliv. Organisten, komponisten og arrangøren Bjørn Andor Drage som er Vokal Nords kunstneriske leder og dirigent.

Slik skrev Nordlys anmelder etter den første framføringen på Nordlysfestivalen i 2016:
"Vokal Nord sammen med Susanne Lundeng trollbandt ikke bare meg, men hele den fullsatte kirka. De kunne ha holdt på til den lyse morgen, og publikum hadde garantert holdt ut" 

Susanne Lundeng - fele
Vokal Nord- sang
Håvard Lund - bassklarinett
Arnfinn Bergrabb- perkusjon
Bjørn Andor Drage - dirigent og kunstnerisk leder