Forbudte sanger

Torsdag, 19 oktober, 2017 - 16:15
Campus Helgeland

Artister som blir forfulgt og straffet i eget hjemland for sine tekster, er et utbredt fenomen over hele verden. Moddi Knutsen har samlet inn tekster fra ulike artister fra hele verden som lever i eksil eller fangenskap pga. sin musikk.

Da Moddi ga ut albumet Unsongs i september i fjor, markerte det et internasjonalt gjennombrudd for den nordnorske visesangeren. Prosjektet høstet oppmerksomhet hos blant annet The Guardian, BBC og Financial Times, og har bragt Moddi til land som Tyrkia, Argentina, Spania og USA. Her hjemme i Norge har Moddi også beveget et stort publikum – sist med en utsolgt konsert i Den Norske Opera & Ballett.

Prosjektet har ikke vært uten kontroverser. I november ble Moddi presset av russiske diplomater til å droppe en sang av punkbandet Pussy Riot fra settet i Kirkenes etter trusler om fengselsstraff for de russiske musikerne som deltok på konserten. I februar måtte en planlagt konsert i Beirut avlyses etter at libanesiske myndigheter satte foten ned.

Den 9. oktober slippes den etterlengtede boken Forbudte sanger, med historier fra prosjektet og intervjuer med musikerne bak sangene på albumet.

Under Smeltedigelen Akademia tar Moddi oss med inn i sitt prosjekt.