BREAN & BANG: BLUE

Nordland Teater Hovedscenen
Lørdag, 27 oktober, 2018 - 17:30

I mars 1971 ga Joni Mitchell ut plata «Blue». Dette var hennes fjerde studioalbum, og den er i dag ansett av musikkskribenter og kritikere verden over som ei av tidenes beste.
I februar i år ble denne forestillinga produsert av Nordland Teater vist under Vinterlysfestivalen.

Denne klassikeren, med låter som «All I want», «Carey» og «My old man», er altså snart femti år, men musikken og det svært private tekstuniverset er absolutt av det tidløse slaget.
Sissel Brean og Stig Bang har laget en forestilling med låter av Joni Michell som er oversatt til ranværingsdialekt.
«Joni Mitchells «Blue» har berørt dem i mange år. Og hovedpersonene selv beskriver den som hudløs og ærlig, modig og utleverende. Den er så personlig at det svir, og likevel kjenner vi oss igjen. Den inspirerer til å søke nye uttrykk for Mitchells stemninger. Konserten "Blue" er ikke en coverkonsert der Mitchells låter skal høres ut som Mitchell, men en hyllest til hennes ærlighet og hennes evne til å skape bilder og klanger som er levende så mange år seinere.

Nå har altså Smeltedigelen og Vinterlysfestivalen samarbeidet om å få «Blue» til scenen igjen. Dette blir ei følelsesladet forestilling, så til de som ikke fikk denne med seg i februar er det bare å kjenne sin besøkelsestid. Og til dere som opplevde den da: Kom gjerne igjen!