JULIETNORTH

NT Black Box
Lørdag, 27 oktober, 2018 - 14:00

Julietnorth, med felespiller Julie Alapnes i spissen, høster strålende kritikker for debutalbumet de ga ut februar 2018.

Gruppa består av Julie Alapnes på fele og vokal, Petter Carlsen på barytongitar og vokal, Tore Bruvoll på trøorgel og gitarer og Aleksander Kostopoulos på trommer. Bandet har turnert siden 2014, da Julie inviterte musikerne med seg for å danne et nytt band. Supergruppa fra nord har sammen skapt et energisk, kjølig og friskt sound hvor nordnorsk folkemusikk og Julies egenskrevne låter møter drivende trommer, rocka barytongitar og drømmende vokal. De vakre og finurlige slåttene trives i dette filmatiske landskapet, hvor karakteristisk felespill og trøorgelet Leon utgjør en viktig grunnstamme. 

Julietnorths musikk har basis i norsk tradisjonsmusikk, men i det musikalske universet deres trekker Alapnes og hennes medmusikere også inn inspirasjon fra både irsk, britisk og kanskje også svensk tradisjonsmusikk, fra visetradisjonen, fra popen og ikke minst fra rocken. Dessuten er det til og med snev av nyere electronica i noen av låtene deres.