Om Smeltedigelen

Smeltedigelen musikkfestival

Smeltedigelen musikkfestival er en internasjonal musikkfestival som arrangeres over 3 – 4 dager i september i Mo i Rana. Festivalen vektlegger rytmisk musikk som musikalsk uttrykk. Vi arrangerer 20-30 konserter der en del av dette er prosjekter for barn og ungdom og gratisarrangement.
Det største prosjektet er det flerkulturelle prosjektet Flere Farger. https://www.facebook.com/flerefargermoirana

Vi bruker lokale ressurser som kor, storband og jazz- og bluesmusikere der vi har mulighet, samtidig som publikum skal få oppleve internasjonale og nasjonale musikere. Vi streber mot å levere publikum en unik opplevelse i form av ulike sjanger som jazz, verdensmusikk, blues, folkemusikk og tradisjonsmusikk.

Daglig leder og festivalsjef: Elisabeth Kulseng
Tlf: 97524614
Booking: elisabeth@smeltedigelen.no
Andre henvendelser: post@smeltedigelen.no

Styreleder: Morten Sæterhaug

Etablering og historikk:
Smeltedigelen Musikkfestival ble etablert som AS i mai 2008.
Første festival ble avholdt i oktober 2005. Festivalen er 100 % eid av 4/4 Forum For Takt og Tone som er en medlemsorganisasjon med ca. 250 medlemmer og en klubb med helårlig konsertvirksomhet. \

(4) 4/4 Forum for Takt og Tone | Facebook

Vi er medlem av Norsk Jazzforum, Norsk rockeforbund og Norske konsertarrangører. Festivalen ble etablert etter et ønske om å lage en musikkfestival som kobler lokale, nasjonale og internasjonale kulturuttrykk og gir publikum unike opplevelser og et lyspunkt i mørketiden. Festivalen skal presentere nye konstellasjoner og produksjoner med ny musikk som må oppleves der og da “live”.

Verdigrunnlag: Smeltedigelen er også en internasjonal festival. Smeltedigelen skal oppleves som en fest for alle som deltar. Smeltedigelen skal formidle tilhørighet til industribyen Mo i Rana, Nord-Norge og Barentsregionen. Smeltedigelen skal bygge på, og videreføre gode dugnadstradisjoner. Rytmisk musikk skal være Smeltedigelens musikalske plattform, samtidig som festivalen skal være åpen for utvikling av nye musikalske uttrykk.

Sponsorer og samarbeidspartnere

Smeltedigelen musikkfestival er mulig å gjennomføre fordi vi har et flott publikum, mange gode samarbeidspartnere og sponsorer. Samarbeidspartnere som både bidrar med inspirasjon kunnskap, tjenenester og økonomi. Sponsorer som bidrar med penger og oppmuntringer.

Vi har ambisjoner og et ønske om bli en festival kjent utover Rana og Helgeland. Vi vil gjerne bli enda bedre, ikke nødvendigvis så mye større. Vi har ønske om å utvikle oss på andre spennende områder. Bruke naturen, utnytte alle de gode matproduktene som lages her og i større grad ta i bruk all kompetansen som finnes i byen og regionen vår. Det vil ta tid og koste mye arbeid. Den frivillige innsatsen og alle våre gode støttespillere er avgjørende.

Har du eller bedriften din et ønske om å bidra til å utvikle Smeltedigelen musikkfestival så ta kontakt med oss. Vi er avhengig av alle gode krefter.