Om Smeltedigelen

Smeltedigelen musikkfestival

Smeltedigelen musikkfestival leverer rytmisk musikk av høy kvalitet som et lyspunkt i høstmørket. Festivalen arrangeres hver høst i Mo i Rana, med 20-30 konserter over 3-4 dager. Vi streber mot å levere publikum flere unike opplevelser i form av sjangre som jazz, verdensmusikk, blues, folkemusikk, tradisjonsmusikk samt flere. Hovedvekten er på nasjonale og internasjonale musikere, samtidig som vi inviterer lokale ressurser som kor, storband og jazz- og bluesmusikere der vi har mulighet.

En del av festivalen er prosjekter for barn og ungdom samt gratisarrangement, og Smeltedigelen drifter i tillegg det flerkulturelle prosjektet Flere Farger. https://www.facebook.com/flere​fargermoirana

Daglig leder og festivalsjef: Bernhard Bornstein
Tlf: 92861747
post@smeltedigelen.no

Styreleder: Morten Sæterhaug

Etablering og historikk:
Smeltedigelen Musikkfestival ble etablert som AS i mai 2008.
Første festival ble avholdt i oktober 2005. Festivalen er 100 % eid av 4/4 Forum For Takt og Tone som er en medlemsorganisasjon med ca. 250 medlemmer og en klubb med helårlig konsertvirksomhet.

4/4 Forum for Takt og Tone | Facebook

Vi er medlem av Norsk Jazzforum, Norsk rockeforbund og Norske konsertarrangører. Festivalen ble etablert etter et ønske om å lage en musikkfestival som kobler lokale, nasjonale og internasjonale kulturuttrykk og gir publikum unike opplevelser og et lyspunkt i mørketiden. Festivalen skal presentere nye konstellasjoner og produksjoner med ny musikk som må oppleves der og da “live”.

Verdigrunnlag: Smeltedigelen er også en internasjonal festival. Smeltedigelen skal oppleves som en fest for alle som deltar. Smeltedigelen skal formidle tilhørighet til industribyen Mo i Rana, Nord-Norge og Barentsregionen. Smeltedigelen skal bygge på, og videreføre gode dugnadstradisjoner. Rytmisk musikk skal være Smeltedigelens musikalske plattform, samtidig som festivalen skal være åpen for utvikling av nye musikalske uttrykk.

Festivalnettverk Helgeland

Smeltedigelen musikkfestival er stolt samarbeidspartner med flere festivaler på Helgeland der vi ønsker å fremme gode kulturopplevelser for hele regionen. Ta gjerne et besøk til hjemmesiden for Festspillene Helgeland, Havnafestivalen, Hemnesjazz, Klemetspelet, Sjarkenfestivalen, Trænafestivalen, Rootsfestivalen og/eller Verket Musikkfestival

Kunnskapsparken Helgeland ivaretar prosjektledelsen for Festivalnettverk Helgeland. Festivalnettverk Helgeland er støttet av Innovasjon Norge og SpareBank1 Helgeland.

Sponsorer og samarbeidspartnere

Smeltedigelen musikkfestival er mulig å gjennomføre fordi vi har et flott publikum, mange gode samarbeidspartnere og sponsorer. Samarbeidspartnere som både bidrar med inspirasjon kunnskap, tjenenester og økonomi. Sponsorer som bidrar med penger og oppmuntringer.

Vi har ambisjoner og et ønske om bli en festival kjent utover Rana og Helgeland. Vi vil gjerne bli enda bedre, ikke nødvendigvis så mye større. Vi har ønske om å utvikle oss på andre spennende områder. Bruke naturen, utnytte alle de gode matproduktene som lages her og i større grad ta i bruk all kompetansen som finnes i byen og regionen vår. Det vil ta tid og koste mye arbeid. Den frivillige innsatsen og alle våre gode støttespillere er avgjørende.

Har du eller bedriften din et ønske om å bidra til å utvikle Smeltedigelen musikkfestival så ta kontakt med oss. Vi er avhengig av alle gode krefter.