Smeltedigelen Akademia er en gratis seminarserie som under festivalen arrangeres på Rana Bibliotek. Gjennom foredrag, diskusjoner og musikalske eksempler ønsker festivalen å skape en møteplass mellom artister og publikum for å belyse musikkens samfunnsmessige betydning.

AKADEMIA: Cave Music -Natur, Musikk og Opplevelser i Verdensklasse

Lørdag 30/9 2023 Kl 11:30 | Rana bibliotek
gratis

Gratis inngang

Ta et steg inn i en verden der musikk og natur smelter sammen til en opplevelse uten sidestykke. Nord-Europas største vannfylte grottesystem, Pluragrotta, blir scenen for en begivenhet som vil ta deg med på en reise gjennom spektakulær musikk og underjordisk skjønnhet. Dette er ikke bare en konsert – det er et magisk møte mellom natur og musikk.

Pluragrotta er Nord-Europas største vannfylte grottesystem og regnes som det beste grottedykkestedet i Skandinavia. Dykkere fra USA, Mexico, Finland, Tyskland og resten av verden kommer vært år for å oppleve denne spektakulære destinasjon drevet av Ina og Jani Santala Jordbru.

Håkon William Skog Erlandsen, musiker, athlet, fjellklatrer og dykker, har som den eneste i verden stått på toppen av Mount Everest og spilt saksofon. Håkon skal sammen med andre musikere og dykkere gjøre konsert inne i luftkammeret i Pluragrotta som del av Bodø 2024.

Har du noen gang lurt på hvordan teknologi kan skape en bro mellom naturen og musikken? Ina og Håkon deler sine tanker om prosjektet og avslører hvordan dette eventyret vil knytte Helgeland til resten av verden gjennom kreativitet og nyskapende teknologi. Dette er ikke bare en begivenhet for lokalbefolkningen – det er en mulighet for musikkelskere over hele kloden til å delta i en begivenhet som vil gå inn i historiebøkene.

Ina og Håkon gir oss en fersk status for prosjektet og forteller hvordan Du, Helgeland og Verden ved hjelp av kreativitet og teknologi skal få ta del i en Natur- og Musikkopplevelse i verdensklasse.