Smeltedigelen Akademia er en gratis seminarserie som under festivalen arrangeres på Rana Bibliotek. Gjennom foredrag, diskusjoner og musikalske eksempler ønsker festivalen å skape en møteplass mellom artister og publikum for å belyse musikkens samfunnsmessige betydning.

Akademia: New Orleans bluespiano av Dr.Bekken

Lørdag 15/10 2022 Kl 11:30 | Rana bibliotek
gratis

Pianisten Tor Einar Bekken (1964) har vært en stayer i det norske blues- og jazzmiljøet siden slutten av 1980-tallet. Han har utgitt over femti innspillinger i eget navn, deltatt på Spellemannvinnende utgivelser med andre artister, blitt nominert til Spellemann sjøl, mottatt Notodden Bluesfestivals hederspris, spilt på alt som finnes av store festivaler i Norge, turnert i Europa med New Orleans-legender som Marva Wright, Benny Turner og Eddie Bo, jamma på scenen med Allen Toussaint, og opptrådt i Royal Albert Hall. I tillegg er han førsteamanuensis i musikk på NTNU, og jobber stadig med å sette seg inn i alle slags musikalske genre.
Han skal i løpet av seminaret ta oss med på en blues-reise til New Orleans med klare røtter i diverse former for jazz, blues og improvisasjon.