Bertine Zetlitz og Bugge Wesseltoft

Torsdag 28/9 2023 Kl 20:00 | Hovedscenen, Nordland Teater
ordinær: 400,-
medlem 4/4: 350,-

Kjøp Lytt

Bertine Zetlitz’s låtskriving har alltid begynt med Bertine og et piano. Teksten tydelig i fokus, ett instrument, ingenting mer. Slik Zetlitz’s karriere utviklet seg, ble det det elektroniske uttrykket hennes ypperste kjennetegn, med hits som Girl like you, Twisted Little star, Fate og Fake your Beauty. Hennes innovative stil både visuelt og som låtskriver har gitt henne utallige Spellemannspriser, og hyllest blant såvel kritikere som publikum.      

Våren 2020 kom album «Closer» som brakte Bertines låter tilbake til utgangspunktet, og inn i et rent landskap, anført av en av vår tids største musikere: Bugge Wesseltoft. Gjennom sine egne prosjekter og samarbeid med artister som Jan Garbarek, Sidsel Endresen, Nils Petter Molvær og Terje Rypdal, har Bugge Wesseltoft siden 90-tallet fylt konsertsaler over hele Europa. Hans utgivelser på det legendariske tyske plateselskapet ECM, samt hans eget Jazzland Recordings, har preget det internasjonale musikklandskapet i mange år, nå nylig med hans «Rymden» prosjekt.

Bertine sier følgende om samarbeidet:
«Jeg hadde lyst til å gi disse låtene en sjanse til. De fortjener å få en innpakning der de viser at de kan stå på egne ben. Å få med Bugge på dette prosjektet er en «klyp-meg-i-armen» situasjon jeg aldri hadde drømt om skulle være mulig.»