Susanne Lundeng

Fredag 29/9 2023 Kl 21:30 | Hovedscenen, Nordland Teater
ordinær: 400,-
medlem 4/4: 350,-

Kjøp Lytt

Dypt melankolsk, dempet, øm og stormfull. Nordnorsk til beinet med all den varmen og intensiteten som det innebærer! Felespiller og sanger Susanne Lundeng er en av Norges mest anerkjente folkemusikere og har i tillegg nådd langt ut internasjonalt. Hun har forvaltet folkemusikk og særlig musikk fra kystkulturen. Hun har stått sterkt alene, men har også samarbeidet med mange spennende musikere på tvers av sjangere. Nå gir hun ut sin andre plate.

Her er jazz og folkemusikk kommet sammen til et gledesuttrykk! En duo som hører hverandre, løfter hverandre og tar med lytteren til nye, uutforskede steder. I sitt samspill med jazzmusiker Nils-Olav Johansen, finner Lundeng musikken gjennom improvisasjonssamtaler. I tekstene og melodiene skildrer hun selve livets dramatikk og dets innvirkning på både mennesker og landskap.
«Følge» er Susanne Lundeng sitt 13. album. «Vi har med oss alle mennesker vi har møtt gjennom livet og jeg er et ledd i en spille- og fortellerkultur og har med meg musikken, spelemenn og minnene. Det opplever jeg som mitt følge» sier Susanne.

Det er fine sanger du får høre, tonesatt med musikk som puster og som du derfor ikke får høre maken til igjen. Det er jazz, det er folkemusikk – det er levende fortellerkultur.

Susanne Lundeng – fele, sang
Nils-Olav Johansen – gitar
David Solheim – lyd