Om Smeltedigelen

Smeltedigelen musikkfestival er en internasjonal musikkfestival som arrangeres over 3 – 4 dager i oktober hvert år i Mo i Rana.
Festivalen vektlegger rytmisk musikk som musikalsk uttrykk. Vi arrangerer 20-30 konserter der en del av dette er prosjekter for barn og ungdom og gratisarrangement.

Det største prosjektet er det flerkulturelle prosjektet Flere Farger.
https://www.facebook.com/flerefargermoirana

Vi bruker lokale ressurser som kor, storband og jazz- og bluesmusikere der vi har mulighet, samtidig som publikum skal få oppleve internasjonale og nasjonale musikere. Vi streber mot å levere publikum en unik opplevelse i form av ulike sjanger som jazz, verdensmusikk, blues, folkemusikk og tradisjonsmusikk.

Daglig leder og festivalsjef:
Elisabeth Kulseng
Tlf: 97524614
elisabeth@smeltedigelen.no

Styreleder:
Morten Sæterhaug

Etablering og historikk (3000 ord)

Smeltedigelen Musikkfestival ble etablert som AS i mai 2008. Første festival ble avholdt i oktober 2005.
Festivalen er 100 % eid av 4/4 Forum For Takt og Tone som er en medlemsorganisasjon med ca. 250 medlemmer og en klubb med helårlig konsertvirksomhet. Vi er medlem av Norsk Jazzforum, Norsk rockeforbund og Norske konsertarrangører.

Festivalen ble etablert etter et ønske om å lage en musikkfestival som kobler lokale, nasjonale og internasjonale kulturuttrykk og gir publikum unike opplevelser og et lyspunkt i mørketiden. Festivalen skal presentere nye konstellasjoner og produksjoner med ny musikk som må oppleves der og da “live”.
Verdigrunnlag: Smeltedigelen er også en internasjonal festival. Smeltedigelen skal oppleves som en fest for alle som deltar. Smeltedigelen skal formidle tilhørighet til industribyen Mo i Rana, Nord-Norge og Barentsregionen. Smeltedigelen skal bygge på, og videreføre gode dugnadstradisjoner.
Rytmisk musikk skal være Smeltedigelens musikalske plattform, samtidig som festivalen skal være åpen for utvikling av nye musikalske uttrykk.