DIOC feat Vinni og lokale hiphop artister

Meyergården Spektrum
Fredag, 20 oktober, 2017 - 22:00

Det er duket for en virkelig helaften i hiphop'ens tegn når storbandet DIOC Big Band møter hiphop artister på Meyergården Spektrum på Smeltedigelen.
Hovedartist denne gangen er Vinni eller Øyvind Sauvik som han egentlig heter.
Øyvind ”Vinni” Sauvik har i en årrekke vært frontfigur for en av Norges største rap grupper, Paperboys. Bandet har gjennom kjempehits som ”Barcelona” og ”Lonesome Traveller” oppnådd stor suksess, og har i sin tid hatt hele 18 singler innom VG listen. Albumene ”No Cure For Life”, ”The Great Escape”, ”When Worlds Collide” og ”The Oslo Agreement” har til sammen gjort at gruppens salgsmeritter strekker seg over 100.000 enheter.
Nå står Vinni på egne ben – og til alt overmål skulle dette skje på morsmålet. Det er gledelig nok i seg selv at en av landets beste rappere og tekstforfattere skal uttrykke seg på norsk. Med albumet ”Oppvåkningen” klarte Vinni å markere seg igjen på toppen av listene i Norge. Låter som ”Mørkeredd” ”Stjernestøv” ”Sommerfuggel i Vinterland” & ”God Morgen Norge” har Vinni også dominert radiolistene.
Sistnevnte to låter er for øvrig hentet fra TV2-suksessen ”Hver gang vi møtes”.

”Sommerfuggel i vinterland” i Vinni-drakt er den raskest selgende singelen i norsk iTunes-historie, og suste rett inn på toppen av lista et knapt døgn etter den TV-sendte opptredenen.
Vinni er ikke bare en listetopper, men har også turnert og spilt mer enn de fleste andre norske artister det siste tiåret. Han har spiilt på de aller fleste store norske scenene og festivaler, og kan med rette kalle seg en av landets mest erfarne liveartister.
Han er nå aktuell igjen som gjesteartist på Nils Noa’s ”Fade Away” som allerede har rukket å bli listet på både P1 og P3.
DIOC har også med seg noen innslag av lolale artister. Dette er Hemnesgutten Theodor Furuhatt Rønning som for første gang skal fremføre noen av sine låter med storband.
Hiphop dansere fra Kraft dansestudio vil også sammen med storbandet fargelegge denne forestillingen.
Vi kan altså vente oss en storslått forestilling i storband/hiphopens tegn.