MESTERMØTE

Nordland Teater Hovedscena
Lørdag, 19 oktober, 2019 - 22:30


Hoff - Novak - Hofseth - Mathisen
Virtuositet i kombinasjonen med akustisk moderne og høyspent elektrisk jazz på en elegant og naturlige måte. Kombinert med elementer fra forskjellige musikksjangere,originale komposisjoner, improvisasjon, trøkk og instrumentale soloer. Velkommen til Novak-Hoff-Mathisen og Hofseth.

PER “BASS VIKING” MATHISEN er ikke bare Norges svar på Jaco Pastorius på elektrisk bass, men også Norges svar til bassisten Niels Henning Ørsted Pedersen.Det er et ekstremt mangfold i hans spill og han har turnert med musikere som Gary Husband, Adam Nusbaum, Tery Lynne Carrington, Bill Bruford, Maria Schneider, Alex Acuna og Mike Stern og opptrådt i mer enn 35 land over hele verden.

JAN GUNNAR HOFF, professor, innspillingskunstner, komponist og Grammy nominert. Hoff har spilt og samarbeidet med Mike Stern, Pat Metheny, Cæcilie Norby, Fathy Salama, Chick Corea, Arild Andersen, Nils Petter Molvær a.o. Hoff har fått den prestisjetunge Edvard Grieg-prisen som komponist for sin jazzmasse Meditatus. Han har gitt ut en rekke plater i eget navn.

BENDIK HOFSETH er en av Norges mest anerkjente jazzmusikere over hele verden. Deltok i supergruppen Steps Ahead i 1987 og erstattet Michale Brecker. Har turnert rundt i verden med navn som Mike Mainieri, Django Bates og Omar Hakim.

Komponist og trommeslager, GARY NOVAK, fra USA, rangerte som en av de 10 beste trommeslagerne i verden i dag. Har samarbeidet med navn som Chick Corea, George Benson, Maynard Ferguson, Eros Ramazzoti, David Sanborn for å nevne noen. Novak er et virtuos og et fyrverkeri på trommene.