Brean, Bang & Bob

Nordland Teater Kafeen
Fredag, 18 oktober, 2019 - 12:00


Han synger surt. Innimellom høres han ut som ei kråke. Han driter i om gitaren er ustemt. Han er usympatisk i intervjuer. Du veit aldri hvor du har ham. Han er mystisk, så ingen aner hvem han egentlig er. Men han er Bob. Han vil deg noe. Han skraper på hjertet ditt og vil inn. Karrieren hans har vart i mange tiår, men han er fortsatt på veien. Han er på "The Neverending Tour". Han er Bob Dylan, den eneste.

Etter suksessen med Joni Mitchell's "Blue", måtte Dylan bli neste Brean/Bang-prosjekt. Ikke fordi mannen har solgt mil- lioner av plater og fått Nobelprisen i litteratur. Men fordi han spenner så vidt, fra hjerteskjærende kjærlighet til etsende samfunnskritikk, fra folk og country til disco. Det er bare én Bob som er Bob.

Brean og Bang har stupt inn i den enorme produksjonen til Dylan og plukket svisker og giftig eføy om hverandre, uten å påberope seg en kronologisk eller biografisk tilnærming til den gåtefulle artisten.

Duoen spilte også under Vinterlysfestivalen i februar i år. “Brean og Bang presenterte oss for en vakker, spesiell og inderlig Bob Dylan-konsert”, skrev Rana Blads anmelder da, og trillet en femmer på terningen.

Vi ønsker alle velkommen til Bob Dylan, sett med Sissel Brean og Stig Bangs øyne.