Unge talenter

Kulturhuset Mo
Torsdag, 17 oktober, 2019 - 18:00

GRATIS

Samarbeider om å løfte frem unge talenter

Smeltedigelen, Kulturskolen, Verket, Helgeland Sparebank og Kulturhuset Mo samarbeider om å løfte frem lokale talenter. De som deltar på Smeltedigelens Unge Talenter 2019 har spesielt mye å se frem til.
Både Verket og Smeltedigelen har i en årrekke gitt lokale talenter scenetid foran et stort publikum. I dette arbeidet har Helgeland Sparebank vært en viktig samarbeidspart og pådriver for begge festivaler. Kulturhuset Mo har - som festivalene - en intensjon om å være en arena for flere lokale og regionale artister, noe også lokalbanken ønsker skal skje.
Rana Kulturskole har lang og god erfaring med talentutvikling av egne elever. De bidrar til at barn og unge i Rana får inspirasjon, verdifull synliggjøring og oppmuntring til å dyrke talentet sitt. Konseptet «Smeltedigelen UNGE TALENTER» er resultat av et langsiktig godt samarbeid mellom Smeltedigelen musikkfestival og kulturskolen. Nå tar vi det ett skritt videre.

Vinn, vinn, vinn

Smeltedigelens arrangement Unge Talenter blir i år på den nye byscena til Kulturhuset Mo. Da avtalen skulle inngås begynte et par nye ideer og utkrystallisere seg. Den ene handler om talent-samarbeid.
- Sammen med Kulturskolen har vi har lyst til å teste ut et samarbeid som kan stimulere enda flere til å delta på Unge Talenter under Smeltedigelen. Vi vil gjøre folk bevisst på både Kulturhuset Mo og alle muligheter som er her, samt Støtteverket, som er fondet til Verket og Helgeland Sparebank. Dette skal ikke bare være en vinn-vinn-situasjon, det skal være en vinn-vinn-vinn-situasjon. Fungerer det fint er det noe vi kan få til sammen i flere år fremover, forteller Bjørn Bonsaksen fra Smeltedigelen, Maiken Johansen fra Verket og Kulturhuset Mo og Elena Beck fra Rana Kulturskole.

Talent-pakke med appell

Sammen har de besluttet at alle som er på scena i forbindelse med Smeltedigelens Unge Talenter 17. oktober inviteres til en av U18-arrangementene eller konsertene til Kulturhuset Mo i 2019 eller 2020. De får også invitasjon til en konsert i regi av 4/4. Én deltaker får dessuten mulighet til å være support for en av artistene eller bandene som skal spille på Kulturhuset Mo i inneværende eller neste år, og én artist eller et band får opptre på Underverket i 2020 foran flere tusen tilskuere. Juryen består av representanter fra Smeltedigelen og Verket.
- Dette utgjør en riktig så fin totalpakke og bør appellere stort til de som vurderer å delta på Smeltedigelens Unge Talenter i oktober. Unge Talenter er for deltakere i alderen 13 til 25 år og normalt har vi seks til åtte innslag på scena. Nå løfter vi Unge Talenter opp til ett nytt nivå, avslutter samarbeidspartnerne.

Skuespiller: Victoria Linn Søfting
Fiolin: Ellinor Drevvatne
Piano: Liv-Marie Muhoza Østerdal

Gjennomføres med støtte fra Nordnorsk Jazzsenter