Kunstutstilling / Vernissasje

Park 22/Kulturhuset Mo
Onsdag, 16 oktober, 2019 - 17:00

Slagg, skinn og bein

De har begge sitt atelier langt utenfor allfarvei, og er opptatt av det naturen kan gi av opplevelser og impulser. Møt kunstnerne Kurt Edvin Blix Hansen og Øyvind Stjernen på Park 22 under Smeltedigelen.

I Dunderlandsdalen bor Øyvind Stjernen sammen med familien og dyrene sine - i ett med naturen og omgitt av skog, fjell, elv og dal. Da han var rundt 15 år lagde han kopier i tre av fiskene han hadde fisket. Disse solgte han noen eksemplarer av.

Da jeg var atten år gammel, bestemte jeg meg for å aldri jobbe med noe annet enn kunst, sier han.

Og slik ble det. Stjernen har utdannelse som sølvsmed, men liker også å jobbe med andre materialer. Det siste året har skulpturene hans vært mest bare skinn og bein, for å si det på den måten.

Materialene jeg har brukt er jern og skinn, og formene er inspirert av bein og knokler. Jeg synes de har en fascinerende form, som har interessert meg så lenge jeg kan huske. Noen sier at hver person har sin sannhet. Men tar du vekk kjøttet, så finner du beinet helt innerst. Det er likt for alle, minner Stjernen oss om.

Stjernen og Blix Hansen har kjent hverandre i mange år og er gode venner. De har tidligere i år hatt en utstilling sammen i Sandnessjøen; “Arktisk samspill”. Denne blir videreført under Smeltedigelen.

Blix Hansen har atelier med en liten kafè på hjemstedet sitt Beiarn. Han er grafiker og maler, og ser på seg selv som en visuell forsker. Han kaller kunsten sin “slagg” fra livet sitt.

Jeg er interessert i polar historie og har vært mye på Svalbard og Grønland. Gjennom mine opplevelser lader jeg batteriene, det blir fullt og så flyter det over på lerretet, forteller han.

Utstillingen skal ha en helhet, og blir til i lokalet når kunstnerne ser hva som passer sammen. Blix Hansen kommer til Smeltedigelen for første gang.

Det er et helt åpent spenningsfelt og det var artig å bli spurt. Øyvind gjør noen utrolig flotte skulpturer, og jeg stiller gjerne ut mitt arbeide sammen med hans, sier Blix Hansen.

Åpent:

Onsdag 16. oktober 17:00-19:00 Vernissasje
Torsdag 17. oktober 16:00-19:00
Fredag 18. oktober 12:00-19:00
Lørdag 19. oktober 12:00-19:00