ELECTROCUTANGO

Hovedscenen, Nordland Teater
Fredag, 1 oktober, 2021 - 21:00

Electrocutango er klare med sin tredje CD - IMPACTANGO - som slippes våren 2021, der de tar sin umiskjennelige blanding av argentinsk tango, elektronika- og jazzelementer et steg videre i funky retning.

Deres originale, dynamiske og likevel dansbare innfallsvinkel fornyer tangoen som musikkform. Det er oppdatert tango, ikke bare en flyktig klubbmiks m tangokrydder. Man fornemmer tangueroens identitet gjennom alle elementene fra worldmusikk, jazz, elektronika og RnB.

Den helnorske kvintetten er dedikert til å videreutvikle den argentinske tangoen og har mottatt lovord for sin sjangerforståelse kombinert med uredd innovasjon. Tangofestivaler så vel som “milongas” og klubber ga deres første CD “Felino” en varm velkomst og den regnes i dag som en klassiker innen den nye elektrotangoen, både i Buenos Aires og internasjonalt.

”Joner er en bemerkelsesverdig kreativ tanguista og har med Electrocutango funnet en rungende uimotsigelig og raffinert versjon av tango for det 21. århundre. Han bruker stilkunnskap fra Salgán og Piazzolla som utsøkt parfyme reflektert i hans helt personlige stil, full av rytmisk kompleksitet i hans originale og inspirerte komposisjoner.”
- Horacio Ferrer, tangopoet og direktør for det argentinske tangoakademi,

Electrocutango går musikalsk i helt nye retninger samtidig som de insisterer på å beholde tilknytningen til tangosjangeren. Deres ambisjon er å lage konsert- og lytteverdig musikk som også treffer det tangodansende publikum, som oppleves som nesten dogmatisk i sin konservatisme.

Joner, som har komponert all musikken til Electrocutango har hatt en fokus på latinamerikansk musikk gjennom sin karriere som foruten bandene Electrocutango, Tango for 3, Hovedøen Social Club og La Descarga innbefatter komposisjoner for teater, dans, film og en rekke konsertprogrammer for symfoniorkester der han har deltatt som solist/arrangør med orkestre som BBC Symphony Orchestra, Deutsche KammerPhilharmonie, Dresdner Sinfoniker, Munchen Rundfunk Orchester, alle de norske orkestrene. m.m

Sverre Indris Joner - piano, perk, laptop
Odd Hannisdal - fiolin
Steinar Haugerud - kontrabass
Andreas Rokseth - bandoneon
Andreas Bye - trommer.

Billetter
https://smeltedigelen-musikkfestival.ticketco.events/no/nb
350,-Ordinær
300,-medlem 4/4

Lytt: https://youtu.be/S4Kl_POUTnw