Festivalkunstner Yvonne Rosten

Rana kunstforening, MOment
Onsdag, 29 september, 2021 - 17:00

Yvonne Rosten har gjennom mange år tatt fotografier og hatt møter med mennesker som betyr noe for henne.
Hun har jobbet med å «fange» deres sjel i et øyeblikk av deres liv. Disse har hun nå valgt å male.
Yvonne er opptatt av at et malt portrett må være noe mer enn bare et fotografi. Hun er opptatt av å skildre en følelse, en tilstedeværelse, noe bakenforliggende, noe opprinnelig, noe magisk.

Teksturer er ofte kjennetegnet på hennes malerier. Hun bruker ofte teksturer som selve grunnlaget for bildene og lar disse være med å påvirke motivet alt etter hvor mye hun gjemmer eller fremmer teksturen. Dette skaper en dynamikk og et liv i bildene som du ikke ser andre steder.
Hun jobber på flere måter og elsker å oppdage nye ting ved maleriet og seg selv og jobber både non figurativt og figurativt, 2 og 3 dimensjonalt.

Hun har jobbet som kunstner i over 20 år og jobber 2 dager i uka som visuell kunstlærer på Rana Kulturskole for ungdom og voksne, der hun blant annet har utsmykket Havmanntunellen med «Blomsterpiken» og «Havmannens melodi til Blomsterpiken» i Mo i Rana sammen med sine elever. Hun har kurs for både bedrifter og private i det visuelle kunst feltet. I hennes studio, Studio YR, er det mange som har lært å male og skulpturere opp igjennom årene. I 15 år har hun også, jobbet med å renovere Mileperlen Gallerihotell som, til høsten skal ferdigstilles. Huset er jobbet med som et kunstprosjekt og er derfor fylt opp av kunst laget av henne selv.

Onsdag 29.09 kl.17.00 Vernissasje (Rana kunstforening)
Torsdag 30.09 kl. 16.00-19.00 Utstilling
Fredag 01.10 kl. 16.00-19.00 Utstilling
Lørdag 02.10 kl.12.00-19.00 Utstilling

www.mileperlen.com