Vaapstenjeanoe av Jan Gunnar Hoff

Fredag, 1 oktober, 2021 - 20:30

VAAPSTENJEANOE «The River».

Komponist og musiker Jan Gunnar Hoff har gitt en musikalsk beskrivelse av en reise gjennom ulike musikalske «landskap» der elva med det sørsamiske navnet VAAPSTENJEANOE viser både sine dramatiske og mere stillferdige sider.

Verket, som ble urframført på Festspillene Helgeland 2020 fikk strålende kritikker og ble beskrevet som et storslått mesterverk.

"Vaapstenjeanoe er en eventyrlig vakker, dramatisk, spennende, deilig, duvende og herlig uforutsigbar ferd nedover livets elv. En ferd langs sildrende bekker i fargerike soloppganger som får fram tårene, gjennom brusende stryk som får det til å kile i magen" Kristian Rødvand Vefsn No

Jan Gunnar Hoff er kjent for sine uttrykksfulle, flytende melodier og allsidighet. Mesterpianisten er en av Norges mest fremtredende og anerkjente jazzartister i dag. Jan Gunnar Hoff står ved et skjæringspunkt mellom hans klassiske musikkbakgrunn og sjangrene jazz, folkemusikk, funk og rock.

Arve Henriksen er en av nordens mest markante jazztrompetister, verdenskjent for sin helt unike sound. Han har sin utdanning fra jazzlinja ved NTNU i Trondheim, og har et tresifret antall plateutgivelser bak seg allerede. Flere av dem er soloutgivelse. Hans siste utgivelse, The Timeless Nowhere, har allerede vakt stor begeistring.

Mats Eilertsen er en norsk jazzmusiker, bassist , komponist og bandleder. Fra slutten av 1990-årene av har han etablert seg som en av Norges mest ettertraktede bassister, og han leder også en rekke egne band. Eilertsen er kjent som en følsomt spillende bassist som særlig legger vekt på ensemblespill. Han har operert mye innen åpne og klangfulle moderne jazzuttrykk, men har tidligere også spilt musikk i swing- og bebop-tradisjonene.

Helgeland Sinfonietta er et orkester­- og ensemblesamarbeid på høyt nivå innen musikklivet på Helgeland. Orkesteret er etablert på initiativ til det profesjonelle musikkmiljøet i regionen. Helgeland Sinfonietta påtar seg oppgaver innen musikk- / kulturlivet som krever høy kompetanse og stor grad av fleksibilitet. De profesjonelle musikerne i regionen har i Helgeland Sinfonietta et velegnet, attraktivt og motiverende samarbeidsforum

Solister:
Jan Gunnar Hoff, flygel
Arve Henriksen, trompet
Mats Eilertsen, bass

Helgeland Sinfonietta

Billetter:
https://smeltedigelen-musikkfestival.ticketco.events/no/nb/e/35_16288606...

Ordinær: 390,-
Medlem 4/4: 340,-