Akademia: Arvid Martinsen

Torsdag, 30 september, 2021 - 15:30

Arvid gjennom 70 år - Menneske, Musiker, Bipolar

Arvid Martinsen fra Mosjøen ble 70 år 20.april i år og har hatt et langt liv fylt av musikk i mange forskjellige prosjekter og oppgaver både på Helgeland og i Oslo.
Han komponerer musikk for sine mange band, korps, storband og er ofte engasjert som prosjektleder.
Arvid er utdannet orkestertrombonist fra Norges Musikkhøyskole i Oslo (1979) der han også var freelansemusiker i flere år før han fikk fast jobb i Hærens Musikkorps i Harstad.

I 1994 flyttet med familien tilbake til sitt kjære Helgeland og Brygfjelddalen i Hemnes kommune. Her var han lærer i Hemnes Kulturskole i grovmessing, elbass, gitar og band i en 50% stilling før han gikk av med AFP-pensjon i 2014 for å drive sin frilansvirksomhet på heltid.

Han driver mange forskjellige band som “MartinsenBrygfjeld Ensemble” (med Helgelandsturne i uke 40), “Arvid Martinsen Band”, “The Funk Disease”, “Papa Funk”, “DaCapo Hippies” med fortløpende allsangkvelder, 60-tallsbandet “We Love The 60’s”, Rolling Stones tributebandet “We Want Stones”, “BrygfjelddalsEnsemblet” med sommer og julekonserter i på Furulund i Brygfjelddalen.

Arvid er også åpen om sin bipolar 2 diagnose.

Han ble utnevnt til “Æresmedlem i Hemnesjazz” i 2012 samme året som han fikk “Hemnes Kommunes Kulturpris”. I 2014 fikk han både “Vefsn kommunes kulturpris” og samme året “Haneprisen i Mosjøen”.
I år fikk han “Stubeprisen” under Festspillene i Nord-Norge for sitt virke som jazzmusiker og prosjektleder i landsdelen.

Billetter: Gratis, men må hentes ut på forhånd
https://smeltedigelen-musikkfestival.ticketco.events/no/nb/e/25_16287994...