Akademia: Trygve Seim/Erling Kittelsen

Fredag, 1 oktober, 2021 - 15:30

TRYGVE SEIM forteller om prosjektet Rumi Songs:
-En sangsyklus komponert av musikeren og komponisten Trygve Seim

Verket baserer seg på tekster av den persiske poeten Jalal al-Din Rumi (1207–1273), i Coleman Barks’ moderne gjendiktninger.
ERLING KITTELSEN har gitt ut flere bøker med egne gjendiktninger av de mest kjente sufipoetene, deriblant boken «Fra vinhus til moské».

Sammen skal de ta oss gjennom en spennende reise i poesi og musikk.

«Det er møter som endrer alt. Høsten år 1244 i den anatolske byen Konya kom en dervish ved navn Shams Tabriz og krasjet inn i det disiplinerte livet til teologen Jelaluddin Rumi. Kontoer varierer. Noen sier at Shams, gripe tak i tøylene Rumi muldyr, krevde å få vite om Mohammed eller Sufi asketiske Bastami var større Guds tjener, et provoserende spørsmål i 13 thårhundre. I tre år er de uatskillelige og diskuterer intenst om betydningen av universet og menneskets plass i det. Så forsvinner Shams plutselig. Ble han drept av sjalu studenter, eller til og med av Rumis egen familie? Forlot han rett og slett byen, etter å ha oppfylt jobben som turbulent muse? Ingen vet. Rumi, berøvet, henter sin energi i poesi og skriver mer enn førti tusen vers for å danne Divan of Shams of Tabriz, og krediterer sin forsvunne venn som forfatter».

"Det er veldig menneskelig poesi," sier Trygve Seim. “Det er min følelse av det. Det er utenfor religion, land, rase ...

Billetter: Gratis, men må hentes ut på forhånd
https://smeltedigelen-musikkfestival.ticketco.events/no/nb/e/26_16288584...