Akademia: Bjørn Alterhaug/Ivar Antonsen

Lørdag, 2 oktober, 2021 - 12:00

BJØRN ALTERHAUG:
Jazzmusiker (kontrabass) og komponist. Bjørn har utfordret og latt seg utfordre siden starten på sin karriere. Kanskje har det med oppveksten hans hjemme i jernbyen Mo i Rana å gjøre. Her finnes det ingen enkle veier til målet, og skal man komme fram til noe så kreves det hardt og ærlig arbeid. Pedagogikk har stått sentralt i hans karriere, og han har ført man en student inn i improvisasjonsmusikkens forunderlige verden.
Rana historielag ga i sin tid ut en bok hvor det var et kunstnerportrett av Bjørn Alterhaug, som selv er født og oppvokst i Mo i Rana, og vi skal få ta del i hans historie.

IVAR ANTONSEN

Jazzmusiker (piano), arrangør og komponist. Ledet trioer fra han var 17 år og har spilt med alle de store både nasjonalt og internasjonalt. Underviste lenge ved musikkhøgskolen i Tromsø hvor han etterhvert overtok som rektor.

Hver for seg har de mange plateinnspillinger bak seg, mens Alterhaug og Antonsen har sammen deltatt på plate med den italienske gitaristen Maurizio Brunod, den norske gitaristen Hallgeir Pedersen og tenorsaksofonisten Knut Riisnæs.

I år har Ivar Antonsen rundet 75 år og på seminaret skal de fortelle om deres musikalske historie tilbake til 60-tallet i Mo i Rana.

Billetter: Gratis, men må hentes ut på forhånd
https://smeltedigelen-musikkfestival.ticketco.events/no/nb/e/27_16288634...